Even voorstellen

Mijn naam is Jolanda Töpfer en ik woon met mijn gezin in Vaassen.  Ik ben getrouwd met Bert en samen hebben wij vier kinderen, een dochtertweeling van 21, een zoon van 18 en een dochter van 16. Veel ervaring met opvoeden in de eigen thuissituatie van baby tot volwassenheid dus… Daarnaast ben ik sinds 1985 werkzaam in het basisonderwijs en in al die jaren ben ik in elke groep wel juf geweest.

In 2009 besloot ik opnieuw te gaan studeren en ik koos bewust voor de bachelor Pedagogiek. Opvoeden is iets van alle tijden, maar kijken naar opvoeden en de manier van opvoeden verandert en is mede afhankelijk van de tijd waarin wij leven. Na de bachelor volgde ik de master ecologische pedagogiek en ook daarna was ik niet uitgeleerd over hoe op te voeden, maar vooral ook hoe te kijken naar kinderen en hen te begeleiden. Ik volgde de opleiding tot gecertificeerd Kinder- en opvoedcoach bij Tea Adema in 2015. Hiermee vielen de laatste puzzelstukjes op hun plek: In Vaassen in een eigen praktijk kinderen en ouders begeleiden. ‘Kansrijk! Een stap verder’ zag het levenslicht.

Om mij heen zie ik dat er steeds meer van kinderen en jongeren gevraagd wordt. Kinderen worden meer en meer ‘gelabeld’ en zij ervaren de druk van een ontwikkelingsproces dat sneller moet verlopen.  Hoe complexer is de wereld in vergelijking met de tijd waarin ik opgroeide? Wat doet dit met een kind?

Mijn motto is : Laat een kind, kind mogen zijn en zich op eigen tempo mogen ontwikkelen. Hiervoor heeft het vertrouwen en erkenning nodig. Dit wil ik geven.

Niet bij ieder kind of jongere gaat ‘groot worden’ van zelf. Soms moeten er flinke hobbels worden genomen en is het ‘na het vallen lastig opstaan’. In mijn praktijk ‘Kansrijk! Een stap verder’ kan ik begeleiden bij het antwoord vinden op kleine en grote hulpvragen van kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders. Vragen kunnen gaan over gedrag, leren en opvoeden. Zie hiervoor kopje: Kindercoach

Kinderen en jongeren van alle leeftijden zijn welkom. Denk je dat ik jouw kind kan begeleiden, denk jij zelf dat ik jou als jongere of ouder en opvoeder kan helpen bij het vinden van antwoord op je vragen, bel of mail mij dan gerust. Eén tot drie afspraken zijn meestal voldoende om ouder en kind te helpen met oplossingen te vinden om samen weer verder te kunnen.

info@kansrijkeenstapverder.nl.

Tekening van MARIT, 6 jaar.